2011. január 4., kedd

Győzelem

                                                 Győzelem

              ,,A győzelem titka az Istennel való bensőséges kapcsolat. Ez a forrása minden külső és belső erőnek. 
Ha elfelejtenek, vagy elhanyagolnak, ha tudatosan mellőznek és te mindezt alázattal vállalod, és Uradnak hálát adsz minden sértésért és megaláztatásért, akkor- az győzelem. 


Ha a jót, amit teszel vagy tenni akarsz, mások kigúnyolják, ha vágyaid meghiúsulnak; ha a többiek pontosan azt teszik, ami neked nem tetszik; ha tanácsodat semmibe veszik, nézeteidet nevetségessé teszik, s te mindezt zúgolódás nélkül, türelemmel, szeretettel elfogadod, akkor- az győzelem.


Ha neked minden étel jó, azért mindig hálás vagy; ha minden ruházattal, minden társasággal és életkörülménnyel, a magányossággal, mindennel, ahogy Urad vezet megelégedett vagy, akkor- az győzelem.


Ha mások roszkedvét, ingerültségét, panaszkodását, minden rendszertelenségét, pontatlanságát, amelyekről te nem tehetsz,- bár azokat nem helyesled,- mérgelődés és zúgolódás nélkül elviseled, akkor - az győzelem.


Ha a körülötted levők különcségét, lelki érzéketlenségét, saját hibáik iránti vakságát elnézed, ha másoktól mindenféle üldözést elszenvedsz s mind elviseled úgy, amint azt Jézus Krisztus hordozta, akkor- az győzelem.


Ha sohasem célod beszélgetésben saját személyedet vagy munkádat, sikereidet kiemelni, ha nem vágyol mások ajánlására, dicséretére; ha szeretsz ismeretlen maradni, hogy Krisztusban elrejtett életed legyen, akkor - az győzelem."
2Kor.6:1-10; Róm.8:35-39. Evangéliumi Kiadó 


          Kívánom mindenki számára, hogy ez az év is győzedelmes legyen számunkra! Minden nap harcolnunk kell a bűn ellen, saját kívánságaink ellen. Vagy győzedelmeskedünk vagy pedig elveszítjük a csatát. A magunk erejéből csak elbukni tudunk. Szükségünk van a Szent Lélek erejére, aki által győzedelmes lehet mindannyiunk élete 2011-ben is! A győzedelmes élet kellene látható legyen életünkön mindennap, segítsen erre az Úr! 
Az én vezérigém erre az évre  a 37Zsoltár 5. igeverse: ,,Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert Ő munkálkodik."
,,Maradjatok énbennem és én is tibennetek. Miképpen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; aképpen ti sem, hanemha én bennem maradtok. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlőveszők: Aki énbennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek." Jn.15:4-5.


Pintér Béla- Megáll a levegő- Jézus Krisztus a győztes!
http://www.youtube.com/watch?v=K0WHcYkjd90&feature=related  

3 megjegyzés:

  1. Győzelmes évet, életet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a jókívánságot! Isten áldjon meg titeket is gazdagon!!!

    VálaszTörlés
  3. ...ugy érzem van még miben formálodjak, de hiszem hogy az Úr segit nekem ebben és élhetek én is győzelmes életet az Atya dicsőségére!

    VálaszTörlés